Share this...Share on Facebook
Facebook

Voimaharjoittelun jälkeen nautittu laadukas proteiinijuoma auttaa hillitsemään nälkää!

Kirjoittaja: Tri Diane E. Clayton, Ph.D.

Olit sitten eliittiurheilija, innokas kuntoilija tai haluat hallita tai pudottaa painoasi, lihaksen rakentaminen ja säilyttäminen on aina hyvä asia. On yleisessä tiedossa, että proteiinin nauttiminen voimaharjoittelun jälkeen auttaa rakentamaan lihasta, mutta sen vaikutusta ruokahaluun liikunnan jälkeen ei tiedetä. Iso-Britanniassa tehdyssä tutkimuksessa verrattiin saman määrän kaloreita sisältäviä juomia, joista toinen sisälsi vain hiilihydraatteja ja toinen vain proteiinia. Tutkimuksessa verrattiin näiden juomien vaikutusta liikunnan jälkeiseen ruokahaluun.

Liikuntaan tottuneet miehet suorittivat noin 50 minuuttia pitkän voimaharjoitteluohjelman, ja nauttivat heti sen jälkeen joko vain hiilihydraatteja sisältävän juoman tai vain proteiinia sisältävän juoman. Osanottajat eivät tienneet, kumman kahdesta vaihtoehdosta he saivat. 65 minuuttia myöhemmin heille tarjoiltiin liikunnan jälkeinen ateria, joka koostui spagetti bolognesesta ja oliiviöljystä. Heitä pyydettiin syömään niin paljon kuin he halusivat 20 minuutin aikana, jolloin mitattiin sekä syömisen nopeutta että määrää.

Tutkimuksen tulokset osoittavat, että testiryhmä joka sai heraproteiinijuomaa, söi huomattavasti vähemmän ja hitaammin kuin ryhmä joka sai vain hiilihydraattia sisältävän juoman. Yleisesti ottaen testin osanottajat, jotka saivat proteiinijuoman, nauttivat keskimäärin 102 (430KJ) vähemmän kuin ne jotka saivat hiilihydraattijuoman. Tämä on tärkeä tieto kaikille, jotka yrittävät rakentaa lihasta samalla kun pudottavat painoa.

Tieteellisessä kirjallisuudessa on usein raportoitu, että todennäköisin mahdollinen mekanismi tämän vaikutuksen selittämiseksi liittyy siihen, miten proteiini stimuloi ruoansulatusjärjestelmän kylläisyyshormoneja.

Tämä tutkimus viittaa siihen, että proteiinin nauttiminen voimaharjoittelun jälkeen on erityisen hyödyllistä ruokahalun hallitsemisessa. Painonhallintaohjelman aikana nautituilla proteiinijuomilla on siis myös tämä etu sen lisäksi, että ne auttavat ylläpitämään ja rakentamaan lihasta samalla kun rasvaa poistuu. NeoLifeShake yhdistettynä oikeanlaiseen voimaharjoitteluun on juuri mitä tarvitset hallitaksesi ruokavaliotasi ja kiinteytyäksesi!

NeoLifeShake

NeoLifeShake auttaa sinua tuntemaan olosi kylläiseksi nopeammin ja pidempään. Perustuu soluravitsemuksen tieteeseen. Glykeemistä reaktiota hallitseva teknologia auttaa jokapäiväisessä ravitsemuksessa ja painonhallinnassa.

 

 

 

 

 

 

Til.nro 915 – Creamy Vanilla

Til.nro 916 – Rich Chocolate

Til.nro 917 – Berries n’ Cream

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tri Diane E. Clayton, Ph.D.
Biokemia, terveysalan harjoittaja
SAB:n jäsen

Kaikille yrittäjille, joiden intohimona on hyvinvoinnin jakaminen… NeoLife määrittelee uudelleen startupien maailman. Yksinkertaisesti sanottuna, se on kuin teknologiastartup, mutta ravinnolla. Toimintaan on matala kynnys, koska NeoLife tarjoaa infrastruktuurin, jota mikä tahansa liiketoiminta tarvitsee, sekä kulutettavat tuotteet ja markkinointijärjestelmän. Joten sen sijaan, että joutuisit keräämään rahaa satoja tuhansia euroja, tämä yrittäjyys on kenen tahansa käden ulottuvilla. Lisätietoja löytyy osoitteesta NeoLife.com tai voit soittaa numeroon 02 274 77 11.

1. Monteyne et al. (2016). Whey protein consumption after resistance exercise reduces energy intake at a post‑exercise meal. Eur J Nutr DOI 10.1007/s00394-016-1344-4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>